Skip to content

Dance4life collects €423.000 for their battle against AIDS/HIV

Dance4life's Funky Fundraiser 2015 inloop
Pom Zwart, Doutzen Kroes en Marijn Rademaker

dance4life’s funky fundraiser, die op 26 juli 2015 plaatsvond in Amsterdam, heeft ruim vier ton opgeleverd. De opbrengst van het diner en de veiling komt ten goede aan de voorlichtingsprojecten van dance4life. Marijn Rademaker, eerste solist bij Het Nationale Ballet, werd op de rode loper als nieuwe ambassadeur verwelkomd door mede-ambassadeur Doutzen Kroes. 

Verschillende kunstenaars en bekende Nederlanders ontwierpen speciaal voor dance4life een Mister Chi-scooter. Tijdens een diner voor 500 prominenten werden de scooters van Bas Kosters, De Jeugd van Tegenwoordig, Doutzen Kroes, Hardwell, Jan Taminiau en Selwyn Senatori geveild. Naast de scooters werden verschillende once-in-a-lifetime experiences en never-for-sale items geveild: van een dag op Circuit Zandvoort met Max Verstappen en een unieke overnachting in de A’DAM Toren, tot een privéfeest met Girls Love DJ’s in de Amsterdamse ABE Club & Lounge en meerijden in de Tour de France met Alberto Contador. Dit resulteerde in een totaalbedrag van 423.000 euro voor het goede doel.

Onvergetelijke show
Met optredens van onder andere DI-RECT, Krystl, Golden Earring-drummer Cesar Zuiderwijk, cabaretier Vincent Bijlo en Het Nationale Ballet werden de aanwezigen voorafgaand aan de veiling getrakteerd op een onvergetelijke show. De presentatie van de avond was in handen van Xander de Buisonjé, die samen met Marcel van DI-RECT ook Kleine Jongen van André Hazes zong.

Opbrengst
De opbrengst van dance4life’s funky fundraiser gaat naar de voorlichtingsprogramma’s van dance4life. In haar 11-jarige bestaan heeft dance4life al bijna 2 miljoen jongeren verder geholpen en met de steun van alle partners en sponsoren komen daar de komende jaren nog miljoenen jongeren bij.

Dance4life's Funky Fundraiser 2015 inloop
Doutzen Kroes en Marijn Rademaker

Nieuwe ambassadeur
dance4life maakte op de dag van haar funky fundraiser ook een nieuwe ambassadeur bekend: Marijn Rademaker. Vanaf begin 2015 is Marijn Rademaker eerste solist bij Het Nationale Ballet. Marijn Rademaker, voorheen eerste solist bij het Duitse Stuttgarter Ballett, wordt beschouwd als de beste Nederlandse balletdanser ter wereld van dit moment. Marijn danste hoofdrollen in vrijwel alle grote klassiek-romantische balletten en werkte samen met een groot aantal choreografen. Als ambassadeur van dance4life bevindt Marijn Rademaker zich in het gezelschap van mede-ambassadeurs als Doutzen Kroes en Hardwell.

 

 

 

Be First to Comment

Leave a Reply