Skip to content

Marijn Rademaker new ambassador dance4life

Het Nationale Ballet, Xander de Buisonjé en Doutzen Kroes slaan handen ineen tijdens dance4life’s funky fundraiser

Eerste solist Het Nationale Ballet ambassadeur dance4life

Amsterdam, 26 juni 2015 – Marijn Rademaker, eerste solist bij Het Nationale Ballet, is met ingang van vandaag ambassadeur van dance4life. Dat maakt de organisatie bekend op de dag voorafgaand aan dance4life’s funky fundraiser. Tijdens deze fundraise-avond van dance4life die morgenavond plaatsvindt in de Kromhouthal in Amsterdam worden uiteenlopende items geveild voor het goede doel.

rl-dancee29db9life-banner1Marijn Rademaker kijkt er naar uit om als ambassadeur van dance4life aan de slag te gaan: “Als balletdanser zie ik wat dans los kan maken in mensen. Daarom geloof ik ook zo in de aanpak van dance4life. Met muziek en dans kun je mensen meenemen in je verhaal en een belangrijke boodschap overbrengen. Ik vind het dan ook te gek dat ik dat vandaag als ambassadeur mag gaan doen op het podium van dance4life’s funky fundraiser!”

Vanaf begin 2015 is Marijn Rademaker eerste solist bij Het Nationale Ballet. Marijn Rademaker, voorheen eerste solist bij het Duitse Stuttgarter Ballett, wordt beschouwd als de beste Nederlandse balletdanser ter wereld van dit moment. Marijn danste hoofdrollen in vrijwel alle grote klassiek-romantische balletten en werkte samen met een groot aantal choreografen. Als ambassadeur van dance4life bevindt Marijn Rademaker zich in het gezelschap van mede-ambassadeurs als Doutzen Kroes en Hardwell.

Onvergetelijke show

Met optredens van onder andere DI-RECT, Krystl, Cesar Zuiderwijk, Vincent Bijlo en Het Nationale Ballet worden de aanwezigen voorafgaand aan de veiling getrakteerd op een onvergetelijke show. De presentatie van de avond is in handen van Xander de Buisonjé. Aansluitend wordtdoorgefeest met dj’s Jay Hardway, Kill The Buzz, Mightyfools, Wildstylez en een nog geheime headliner.

Scooter ontworpen door Doutzen en Hardwell

Verschillende kunstenaars en bekende Nederlanders ontwierpen speciaal voor dance4life een Mister Chi-scooter. Tijdens een diner voor 500 prominenten worden de scooters van Bas Kosters, De Jeugd van Tegenwoordig, Doutzen Kroes, Hardwell, Jan Taminiau en Selwyn Senatori  geveild. Naast de scooters worden verschillende once-in-a-lifetime experiences en never-for-sale items geveild: van een dag op Circuit Zandvoort met Max Verstappen en een unieke overnachting in de A’DAM Toren, tot een privéfeest met Girls Love DJ’s in de Amsterdamse ABE Club & Lounge  en meerijden in de Tour de France met Alberto Contador.

Opbrengst 

De opbrengst van dance4life’s funky fundraiser gaat naar de voorlichtingsprogramma’s van dance4life, de organisatie die samen met jongeren werkt aan een wereld zonder aids. In haar 11-jarige bestaan heeft dance4life al bijna 2 miljoen jongeren verder geholpen en met de steun van alle partners en sponsoren komen daar de komende jaren nog miljoenen jongeren bij.

dance4life

dance4life werkt samen met jongeren aan een wereld zonder aids. We geven seksuele voorlichting en gebruiken muziek en dans om jongeren te betrekken en inspireren. Bovendien motiveert dance4life jongeren om zelf in actie te komen en de verspreiding van hiv en aids wereldwijd terug te dringen. Dat is hard nodig, want nog steeds raken er dagelijks bijna 6.000 mensen geïnfecteerd met hiv, waarvan de helft jonger is dan 25 jaar. Het Nederlandse initiatief vindt plaats in bijna 20 landen verspreid over 5 continenten.

Be First to Comment

Leave a Reply